20 Mayıs 2024 Pazartesi

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde Güroymak İlçesi’nde saygı ve minnetle anıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen anma törenine; Kaymakam ve Belediye Başkan V. Mehmet Zahid UZUN, İlçe Jandarma Komutanı,  Cumhuriyet Başsavcısı , İlçe Emniyet Müdürü V. , STK Temsilcileri, Daire Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Tören; Kaymakam ve Belediye Başkan V. Mehmet Zahid UZUN'un  Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Çelenklerin konulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05'de sirenlerin çalmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayrakların yarıya indirilmesiyle sona erdi.