20 Mayıs 2024 Pazartesi

MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Resulullah Efendimiz bir hadis-i şerifinde 'Ben güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim.' buyurmuştur. Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V)'in doğum günü bizim için müstesna bir gündür. Her Mevlid Kandili'nde biraz daha tazeleniyoruz. Hz. Peygamber’i insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak, hayatımıza yansıtarak, davranışlarımızı onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirerek biraz daha huzura eriyoruz.

"Güzel ahlakı, engin hoşgörüsü, adaleti, merhameti ve mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, hadis-i şerifleri, sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır.

Bu bakımdan, Mevlid Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Onun örnek hayatı, her Müslüman için alınması gereken derslerle doludur.

Kendimizi sevgililer sevgilisi Peygamberimizin (sas) güzel ahlakıyla donatmak, birinci önceliğimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, dualarımızın kabul olduğu bu mübarek gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan temenni eder, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kandilini en içten dileklerimle tebrik ederim.

E-Belediye / Online İşlemler
E-Belediye / Online İşlemler
Üye Girişi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı