27 Nisan 2024 Cumartesi

ZİNCİR MARKETLERDE "FAHİŞ FİYAT" DENETİMİ YAPILDI

Güroymak'ta temel ihtiyaç ürünlerinde arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla Güroymak Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından marketlerde denetim yapıldı.

Güroymak Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından, Güroymak’da bulunan market ve süpermarketler, temel ihtiyaç ürünlerinde arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla denetlendi. Fiyat denetiminin yanı sıra market ve süpermarketlerde tarihi geçmiş ürünlerin satışının engellenmesi için de denetimler yapıldı.

Denetimler sırasında, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri gibi çabuk bozulabilecek ürünlere hassasiyet ile yaklaşıldı. Denetimlerde bulunan Güroymak Belediyesi Zabıta Memuru Mehmet Üzrek,” Ürünlerin son kullanma tarihlerine bakıyoruz. Etiketlerine bakıyoruz. Evraklar ve fiyat denetimi özellikle yapıyoruz. Rutin olarak denetimlerimizi yapıyoruz. Normal fiyatından daha pahalıya sayılan bir ürün gördüğümüz zaman tespit tutuyoruz. Arada fahiş fark var ise bakanlığa gönderiyoruz. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerinde tespitini yapıp imha ediyoruz. Vatandaşlarımız ürünleri alırken kesinlikle son kullanma tarihlerine baksınlar. Eğer öyle bir şey görürlerse Güroymak Belediyemizin çağrı merkezi numarası olan 04345112401’i arayabilirler. Aradıklarında hemen müdahale ediyoruz” dedi. 

E-Belediye / Online İşlemler
E-Belediye / Online İşlemler
Üye Girişi
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı